Di-Et-Tri is dé studievereniging voor de studenten van de opleiding Voeding & Gezondheid in Wageningen. Di-Et-Tri is een zeer veelzijdige, actieve vereniging. Er wordt veel georganiseerd om de band tussen voedingsstudenten te vergroten zoals feesten, borrels en uitjes.

De opleiding

Voeding en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Voedingskundigen willen de gezondheid van mensen handhaven of verbeteren door middel van gezonde voeding. Bij de opleiding Voeding en Gezondheid komen alle aspecten van de voeding van mensen aan de orde: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het eten, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid.

In het vakgebied Voeding en Gezondheid staat de gezonde mens centraal. Alle aspecten van de voeding van de mens, van voedingsgewoonten tot het DNA niveau komen terug in de opleiding. Er zijn dan ook een groot aantal verschillende vakgebieden die in de opleiding aan bod komen.

De BSc Voeding en Gezondheid duurt drie studiejaren, de daarop aansluitende Master duurt 2 jaar. In Wageningen bestaat elk studiejaar uit 6 perioden, vier van 8 weken en  twee van 4 weken. In bijna iedere periode komen 2 vakken aan bod. In de periodes die maar 4 weken duren krijg je 1 vak. Je krijgt 6 weken college, daarna volgt een zelfstudieweek en ten slotte een tentamenweek. Al direct vanaf het begin van de opleiding wordt duidelijk dat voeding en gezondheid een breed vakgebied is. Je krijgt naast biologische vakken en wat basisvakken zoals chemie en statistiek, meteen veel interdisciplinaire vakken op het gebied van de voeding en gezondheid. In het tweede jaar wordt al de mogelijkheid geboden om vakken in een bepaalde richting te kiezen. Hiermee kun je je BSc de richting geven die jij graag op wilt. In het derde jaar beslis je zelf welke vakken je in je keuzeruimte volgt. Ook het onderwerp van je BSc-scriptie kun je zelf kiezen. In de Masterfase kun je jezelf specialiseren in één van de vijf afstudeerrichtingen. Deze richtingen zijn;

A. Epidemiology and Public Health
B. Nutritional Physiology and Health Status
C. Molecular Nutrition and Toxicology
D. Sensory Science
(E. Nutritional Epidemiology and Public Health, online master's specialisation)
F. Food Digestion and Health

Voor meer informatie neem je contact op met de studie adviseur Jill van der Mark-Idzinga of Rolf Marteijn, de opleidingsdirecteur.

Voor meer informatie kijk op www.bvg.wur.nl voor alle informatie over de studie Voeding en Gezondheid.

Voor meer informatie over praktische zaken op de universiteit, klik hier

Heb je als studie-kiezer vragen, stuur deze dan in via https://www.wur.nl/nl/contactformulier.htm?contactpersonid=161441