Di-Et-Tri is dé studievereniging voor de studenten van de opleiding Voeding & Gezondheid in Wageningen. Di-Et-Tri is een zeer veelzijdige, actieve vereniging. Er wordt veel georganiseerd om de band tussen voedingsstudenten te vergroten zoals feesten, borrels en uitjes.

Geschiedenis

Di-Et-Tri is de studievereniging voor studenten 'Voeding en Gezondheid' in Wageningen. Het begon allemaal in 1969, toen de toenmalige landbouwuniversiteit startte met de opleiding N XXIII, oftewel ‘Voeding van de Mens’. Sinds dat jaar is Di-Et-Tri gestart. De naam Di-Et-Tri is afgeleid van het nummer 23, de vak code die de studie ‘Voeding van de Mens’ vroeger had. Di-Et-Tri betekend namelijk twee-en-drie in het Latijn. Di-Et-Tri is tevens een woordspeling naar 'dieet'. In het begin was Di-Et-Tri nog geen echte vereniging maar meer een losse groep studenten die activiteiten organiseerde.
In 1972 werd de Raad & Daad vergadering opgericht. Deze groep hield zich bezig met de kwaliteit van de opleiding, vergelijkbaar met de huidige opleidingscommissie (Opcie).
De docenten keken in die tijd met angst en beven uit naar hun verenigingsblad 'de Calorie', omdat ze hierin zeer kritisch werden becommentarieerd. Dat is wel wat anders dan de gezellige Health Issue nu dus! Uiteindelijk ging zijn de Raad & Daad vergadering en Di-Et-Tri samengevoegd. In augustus/september 1972 werd Di-Et-Tri definitief opgericht. De vereniging had toen ongeveer 74 leden. Na enkele jaren kwam er een scheiding en kreeg de vereniging de vorm zoals we haar nu kennen. We tellen daarom officieel vanaf het jaar 1978. 
Tegenwoordig bloeit de vereniging; er zijn meer dan 800 leden en vele commissies. Di-Et-Tri speelt ook een belangrijke rol in het werven van nieuwe Voedings-studenten door het organiseren van meeloopdagen voor middelbare scholieren.