Di-Et-Tri is dé studievereniging voor de studenten van de opleiding Voeding & Gezondheid in Wageningen. Di-Et-Tri is een zeer veelzijdige, actieve vereniging. Er wordt veel georganiseerd om de band tussen voedingsstudenten te vergroten zoals feesten, borrels en uitjes.

Over Di-Et-Tri

Di-Et-Tri is dé studievereniging voor de studenten van de opleiding Voeding & Gezondheid in Wageningen. Di-Et-Tri is een zeer veelzijdige, actieve vereniging. Er wordt veel georganiseerd om de band tussen voedingsstudenten te vergroten zoals feesten, borrels en uitjes. Behalve deze leuke studentikoze vrijetijdsbestedingen heeft de vereniging ook een serieuze kant, namelijk het vakgebied van de 'Voedingswetenschap'. Er worden zowel binnenlandse als buitenlandse excursies georganiseerd en lezingen door deskundigen.

In het eerste jaar van de studie wordt er een kennismakingsweekend georganiseerd, de zogenaamde VIK (voeding introductie kamp). Tijdens dit kamp wordt de kersverse student een echte 'voedingsMiep' of 'voedingsHenk'. Dit is de geuzennaam van de voedingsstudent. Jaarlijks is er een voedingsweek, waarin elke dag een activiteit voor de miepen en henken wordt georganiseerd. Andere terugkerende activiteiten zijn de Batavierenrace en de ouderdag. Plus het terugkerende hoogtepunt zijnde de Almanak uitreiking.

Daarnaast ondersteunt de studievereniging de studentenvertegenwoordiging in de onderwijscommissie en de vakgroepsbesturen. Net als iedere andere vereniging heeft Di-Et-Tri ook een magazine, 'de Health Issue'. Hiermee worden de leden op de hoogte gehouden van de georganiseerde activiteiten, recepten, puzzels en andere dingen die voedingsstudenten bezig houdt.

Met de toenemende internationalisering van de universiteit komen er steeds meer buitenlandse studenten op de studie, die wij ook graag bij de vereniging willen betrekken. Di-Et-Tri heeft momenteel meer dan 750 leden. Het lidmaatschap van Di-Et-Tri kost € 7,50 per jaar. Een schijntje wat je er dubbel en dwars uit haalt door kortingen op activiteiten (feesten), studieboeken en nog meer zoals een jaarlang iedere week een nieuwsbrief per e-mail en 4 keer per jaar het verenigingsblad 'de Health Issue'. Bijna alle voedingsstudenten zijn lid van Di-Et-Tri en hiervan is een groot deel lid van één of meerdere commissies. Wil jij een leerzame maar vooral gezellige studietijd hebben en vooral niet achter blijven bij de rest, word dan lid!

Voorbeelden van leuke activiteiten zijn een high tea, een gaaf feest meemaken of organiseren, een workshop ijsmaken en ga zo maar door. De meeste activiteiten worden door de Akcie en de Lexcie georganiseerd. De Akcie is een commissie die zich speciaal richt op de gezellige activiteiten binnen Di-Et-Tri. De wat meer serieuze activiteiten worden georganiseerd door de Lexcie (de lezingen en excursie commissie), zij organiseren interessante excursies en lezingen voor alle leden. Voorbeelden zijn excursies naar het Restaurant van de Toekomst, de GGD of de Gelderse Vallei. Ook is er de mogelijkheid binnen Di-Et-Tri om nieuwe ervaringen op te doen binnen commissies of in het bestuur te gaan. Kijk voor meer informatie over de commissies onder het kopje 'commissies' op de website.

 

Mocht je vragen hebben over Di-Et-Tri of heb je zin om gewoon gezellig bij te kletsen met het bestuur, kom dan op een doordeweekse dag tussen 12:15 en 13:15 langs in ons hok op de eerste verdieping Forum in kamer 110.